Natuur in de buurt

De Brunssummerheide (op 1 min lopen) is een afwisselend natuurgebied. Wandel, fiets of ren door de restanten van de vroegere naaldbossen of langs de gedeelten met afwisselend loofbos. Geniet van de ruimte op de open zandvlaktes en de karakteristieke vennen. Ook de heide is gevarieerd. Je kijkt je ogen uit!

 

 

Het Limburgse heuvelland (15 min met auto) is ‘Ons eigen stukje buitenland’. Grote hoogteverschillen, stromende beken waarin forellen zwemmen, wegen met echte haarspeldbochten, gevaarlijk diepe kalksteengroeves, kilometerslange mijngangen waarin je kunt verdwalen, indrukwekkende steilranden en schitterende vergezichten. Nergens anders is in Nederland een gevarieerder mozaïek van landschapselementen te vinden.

vijver Strijthagen

Landgraaf

In Landgraaf zorgen de kastelen Strijthagen en Wormdal in Rimburg, authentieke mijnwerkers buurten, Stadspark Gravenrode, Park Gravenrode, winnaar van de Eden Award. Hoeves en watermolens zorgen voor een mooie aanblik. Landgraaf is een cultuur- en folklore regio bij uitstek. Bovendien heeft de gemeente Landgraaf een samenwerkingsverband met Parkstad Limburg.

Parkstad Limburg

Parkstad Limburg

Een bestuurlijk samenwerkingsverband in Zuidoost-Limburg, met in totaal 255.000 inwoners. Het dynamische Parkstad Limburg is op dit moment de snelst groeiende toeristische bestemming van Nederland en een gebied dat bol staat van de contrasten en uitersten.

Parkstad Limburg heeft namelijk het grootste indoor skidorp ter wereld, de hoogste ‘wandeltrap van Nederland, de grootste woonboulevard van Europa, de meest innovatieve én moderne dierentuin van Europa, één van de grootste te bezoeken kastelen van Nederland, één van de 13 Wereld Erfgoedmonumenten van Nederland, de oudste en grootste abdij van Nederland, het grootste wereldtuinen object van Nederland, de grootste Romeinse opgravingen van Nederland en ga zo maar door.

Parkstad Limburg telt vele unieke musea, staat bol van de bijzondere monumenten, laat nog een stuk Nederlandse mijnhistorie herleven en is jaarlijks gastheer van een lange reeks culturele en sportieve evenementen.

Parkstad Bruist!

De inwoners van parkstad Limburg zijn levensgenieters en liefhebbers van een rijk cultureel leven. Dit blijkt uit het enorm aantal evenementen en festivals die gehouden worden in Parkstad. Zelfs op internationaal vlak kent Parkstad enkele grootheden. Hierbij valt te denken aan het oudste openluchtfestival van de wereld, Pinkpop. Dit 3-daagse evenement wordt jaarlijks gehouden op het festivalterrein Megaland in Landgraaf.

Daarnaast kan Kerkrade elke 4 jaar rekenen op tienduizenden deelnemers van over heel de wereld en honderdduizenden bezoekers die Kerkrade omtoveren tot het wereldwijde middelpunt van blaasmuziek. Het Wereld Muziek Concours Kerkrade wordt internationaal erkend als het belangrijkste internationale festival voor de blaasmuziek. Parkstad mag gerust gezien worden als een regio waar de evenementen-liefhebber ongetwijfeld zijn hart zal ophalen.

Landgraaf trap op heuvel
Pinkpop Landgraaf
Muziek concours Kerkrade
Mondo Verde Park Gravenrode, Landgraaf

Mondo Verde

Wereldtuinen Mondo Verde of kortweg Mondo Verde is een 25 hectare groot, thema- en attractiepark, gelegen in Park Gravenrode, Landgraaf. In Mondo Verde worden vooral internationale tuinen getoond met de bijbehorende cultuur. Ook kan men hier gebruikmaken van een aantal attracties en worden er dieren gehouden.
In dit park kunnen 3 generaties, 365 dagen per jaar, veel plezier beleven.
Klik op de afbeelding voor meer informatie.

Continium Kerkrade

Continium is een interactief doe- en ontdekmuseum waar je handen en ogen tekort komt voor alle leuke doestations, waarmee je zelf uitvindt hoe de wereld werkt.
In Continium discovery center is genoeg te beleven. Bind de strijd aan met robots, beleef hoe mensen in de mijnen werkten, stap ’s werelds grootste brein binnen en ervaar welke lichaamsdelen kunnen worden vervangen door onze Robo-chirurg. Of laat je verbazen in de Science show. Verder zijn er het Cube Design Museum en het Columbus Earth Theater die voor een ongekend mooie dag zorgen voor jong en oud. Klik op de afbeelding voor meer informatie.

Continium Kerkrade
Gaia Zoo Kerkrade

Gaia Zoo Kerkrade

GaiaZOO biedt een adembenemende wereld van dier en natuur. De Zuid-Limburgse dierentuin werd vanwege een nieuw en uniek dierentuinconcept door het publiek reeds vier keer gekozen tot ‘Mooiste Dierentuin van de Benelux’ en is in 2018 en 2013 gekroond tot ANWB’s ‘Leukste Uitje van Nederland’. In GaiaZOO reis je in één dag over de hele wereld en ontmoet je vele bijzondere en unieke diersoorten. GaiaZOO biedt een onvergetelijk dagje uit voor groot én klein.
Klik op de afbeelding voor meer informatie.

Snow World Landgraaf

Welkom in het grootste indoor skidorp van Europa.
SnowWorld opende in december 2001 in Landgraaf met twee pistes, de toentertijd langste indoorpistepad ter wereld met een lengte van 500 meter en een oefenhelling van 100 meter. In 2003 werd een derde piste toegevoegd met een afdaling tot 500 meter en een funpark waar stunts uitgevoerd kunnen worden. In 2008 kwam er hotel met honderd kamers en een tweede oefenhelling bij. Het totale sneeuwoppervlak van de skihal is bijna 35.000 m². Er is een ook skischool beschikbaar.
Nu zijn er vijf pistes die zijn voorzien van zeven liften, waaronder een zespersoons stoeltjeslift. Op de langste piste kunnen afdalingen gemaakt worden tot 520 meter. Voor kinderen en beginners zijn er twee oefenpistes van elk honderd meter lang, beide met een eigen hellingsgraad.
Bovendien is er het SnowWorld Klimpark, één van Europa’s grootste klimparken! Het spannendste uitje op hoogte met 25.000m² klimplezier, 1000m ziplines, een échte Alpine Coaster en 6 klimroutes!
Klik op de afbeelding voor meer informatie.

Snowworld Landgraaf